Beszámoló az "elmaradt" Dardin Rally-ről - Kemping klub

JelentkezésTársklubok


Baranyai Camping Club
Magyar Camping és Caravanning Club
TTE:
Táborozó Természetbarátok Egyesülete
Somogy Megyei Kemping Klub
VKE:
Vasi Kempingezők Egyesülete
Vajdasági Kemping Egyesület
Lengyel partnerünk
Lengyel társklub
KKCC
Kaliski Klub, Lengyel társklub

Hasznos dolgokBelépés


E-mail:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó

Társklubok 

 

 

Kemping klub - Beszámoló az "elmaradt" Dardin Rally-rőlBeszámoló az "elmaradt" Dardin Rally-ről

Komplikált előzmények után végre eljött az indulás ideje péntek hajnalban. Hosszú út várt ránk, mely 660km-es autóutat jelentett, melyet 8,5 óra alatt tettünk meg...

Magyarországon még hidegben és nagyon nagy ködben kezdtük meg az utat, mely az országhatár  Letenye  átlépése után már javult. Végig autópályán mentünk, ami 240 kunába került, de nagymértékben lerövidítette, és biztonságossá tette az utazást. A hőmérséklet szinte minden alagút után fokról fokra emelkedett. Mire túljutottunk a Velebit hegységen a hőmérő higanyszála már 27°C-ig szökött.

Rövidesen megérkeztünk Filip i Jakov-ba, a Dardin kempingbe, mely a horvát kemping klub tulajdona, és ahova már megérkeztek a lengyel, szlovén és cseh egységek. Nagyon szép, és csöndes kemping várt ránk, ahol igazán kellemesnek tűnt eltölteni az előttünk álló egy hetet. Megcsapott a tenger oly jellegzetes sós, és a pinea fenyők semmihez sem hasonlítható illata. Miután felfedeztük a kempinget, megkerestük, hogy hova is települhetnénk le. Végül a vízparton találtunk helyet, ahonnan csodálatos panoráma nyílt a Pasman szigetre.

Másnap dél körül megérkezett a harmadik majd rá egy napra pedig a negyedik magyar egység, akik annak ellenére eljöttek, hogy induláskor kisebb baleset érte őket. Az utóbbi két egységet az sem ijesztette el az indulástól, hogy az MCCC részéről telefonon lemondták a találkozót.

Szombaton felkeresett minket a horvát kemping klub elnökhelyettese, Blazsevics úr és a Dardin kemping recepció-vezetőnője, Bistra Barcsics, akikkel német és angol nyelven kértük az együttműködést a mi új klubunk  az - MHKK - és a horvát kemping klub - UKH - között. Klubunkat teljes mértékben elismerik és további együttműködés lehetőségéről biztosítottak minket. Több ötlettel álltak elő, mely kedvezményeket és esetleges helyfoglalást jelentene az új klubnak, tekintettel arra, hogy május közepétől szeptember közepéig telt házas a helyi kemping. Örömmel fogadták apró ajándékunkat, amely egy klubemblémás Tokaji Aszú illetve több klubmatrica volt.

Csütörtök délután két tárgyalás között időt szakított ránk az UKH főtitkára, Gordan Buneta úr. Kedélyes beszélgetés során több téma is szóba került. Az MHKK klubtagjai számára talán legfontosabb információ a jövő évi Adria Rally-val volt kapcsolatos. A helyszínt heteken belül véglegesítik, és erről értesítést küldenek nekünk. Az ár várhatóan a 10 napos találkozóra megegyezik az ideivel (65 Euro/fő/találkozó), azzal a különbséggel, hogy a helyszínen akár euróban, akár kunában fizetendő. 

Mint azt az elnök úrtól megtudtuk, a Dardin Rally-t nem a horvát klub, hanem az MCCC vezetősége mondta le a magyarok részéről, és szó sem volt a kemping zárva tartásáról.

Ez volt az első, de a szervezők szándékai szerint nem az utolsó Dardin Rally, melyet érdemes kihasználni, mert október ellenére, a 20-25°C-os levegőhőmérséklet és a 20-21°C tengervíz ebben az évszakban itt megszokott. Többször fürödtünk a homokos, tengeri sün mentes tengerben. A kempinget a 11 évvel ezelőtti állapotához képest szépen felújították, több, minden igényt kielégítő, korszerű vizes blokk került kialakításra. A parcellákon vízvételi lehetőség és 10 A-es áramvételi lehetőség (euró- és hagyományos csatlakozóval) van.

Borongósabb időben sincs az ember unalomra ítélve, mivel a városka és környéke rengeteg látnivalót kínál. Mi magunk is bejártuk Filip i Jakov szűk sikátorait, a csodaszép pálmákkal szegélyezett tengerparti sétányt, amelyen hangulatos kávézók színes teraszai kínálják magukat. Az utószezonra való tekintettel sehol sem találkoztunk zsúfoltsággal, csend és nyugalom jellemezte a környéket. Közeli látnivalókat biztosít a 3km-re lévő Biograd, 20km-re lévő Zadar városa, és több nemzeti park (Kornati-szigetek, Paklenica, Krka-vízesés).

A jelentkezők kis létszámára való tekintettel a szervezők programokat nem biztosítottak, ennek ellenére mi nagyon jól éreztük magunkat. Közös kirándulásokat, közös vacsorákat szerveztünk, baráti beszélgetések közben ettünk, ittunk.

Végül, de nem utolsósorban az árakról: az MCCC által meghirdetett 40 Eurós részvételi díj helyett, napi 4 Euro/fő/éj-nek megfelelő HRK-t fizettünk, annyi éjszakára, amennyit itt töltöttünk.


Abban a reményben vettünk búcsút a Dardin találkozótól, hogy jövőre magyar kempingezők nagyobb létszámú csoportjával találkozhatunk ugyanitt.

Még egyszer köszönjük a horvát kemping klubnak a lehetőséget.

 

2007.10.14.

Zsuzsa, Zsuzsi, Gábor, Isti(0 szavazat)Adok a véleményedre, Te is sokat segíthetsz nekem, ha értékeled a fenti információkat. Innem látom milyen témákról érdemes továbbiakban írnom az oldalon.


Címkék: Beszámolók, mccc, mhkk szabad forum, fejér megyei kemping klub, magyar hagyományos kemping klub

Beszámoló az "elmaradt" Dardin Rally-ről
Beszámoló az "elmaradt" Dardin Rally-ről, magyar hagyományos kemping klub, fejér megyei kemping klub, mhkk szabad forum, mccc, Beszámolók

 

 

A legfrissebbek
"Debrecenbe Kéne Menni” Kerekestelepi Kemping. 2018. augusztus 17 - 21. (péntek - kedd) Kempingtalálkozó.

Kedves Kempingklub Vezetők!

Mától egészen június végéig a 10% klubtagsági kedvezmény helyett 25%
kedvezményt nyújtunk minden klubtagnak.


Kellemes hétvége Koppányszántón

HÚSVÉT TÚRKEVÉN

Kellemes hétvége Koppányszántón

2018. Március 15.Tiszakécskén a Tisza-parti Thermál Kempingben került megrendezésre.


Adó 1%


Kedves Támogatónk!
 
2011- től kezdődően jogosult Klubunk az adó 1% felajánlások gyűjtésére.
 
Adó 1% felajánlását köszönjük!
 

 

MHKK
 
A Magyar Hagyományos Kemping Klub az alábbi elérhetőségeken fogadja az érdeklődéseket...

Központi E-mail cím: mhkk@mhkk.hu

MHKK ELNÖKE:
Erdei János
Tel: +3630/9434770
E-mail: gazmester@citromail.hu

Elnökhelyettesek:
Tóth Csabáné Magdi
Mobil: +36/20/8005035
E-mail: tothmagdi36@freemail.hu

Szappanos Sándor
Tel: +36/20/4391074
E-mail: sandor.sz@invitel.hu

Felügyelőbizottság:
Elnöke: Mozsolits Sándor

Tagok: Szabó Csaba
           Horváth Tibor

A klub postacíme:
MHKK 4024 Debrecen Wesselényi u 43 fszt. 1

A klub székhelye:
1108 Bp. Újhegyi út 7.

Adományok és adó 1% felajánláshoz
Adó számunk: 18261657-1-42

Bankszámla számunk: OTP Bank:
11714013-20003256

Magyar Hagyományos Kemping Klub MHKK : üdülés camping kemping nyaralás kempingek lakókocsi, lakóauto kempingezés balatoni camping balatoni kempingek kemping horvátország,

Webáruház készítés

Webáruház készítés:

 webáruház készítés

  |  Marketing:

 Marketing


Téma: Beszámoló az "elmaradt" Dardin Rally-ről - Kemping klub